Älvdalens Atletklubb flyttar till ny lokal

Eftersom medlemsantalet i klubben har ökat i en stadig takt år från år så har vi för länge sedan vuxit ur våra gamla lokaler i källare på sporthallen. Vi har helt enkelt inte haft plats att förnya vår utrustning även om pengarna funnits. Men som en försenad 50-årspresent så har vi nu fått möjligheten att ta över fd. Höjdens förskola med betydligt större lokaler.

Älvdalens Atletklubb flyttar till ny lokal

Eftersom medlemsantalet i klubben har ökat i en stadig takt år från år så har vi för länge sedan vuxit ur våra gamla lokaler i källare på sporthallen. Vi har helt enkelt inte haft plats att förnya vår utrustning även om pengarna funnits. Men som en försenad 50-årspresent så har vi nu fått möjligheten att ta över fd. Höjdens förskola med betydligt större lokaler.

Vi fixar lokalen

Innan vi började måla om så passade vi på att ta upp ett hål i väggen mellan dom två största lokalerna. Där behövdes nya karmar, trösklar och gjutning av golv. När alla förändringar var gjorda var det bara att tvätta, spackla och börja måla väggarna. Ett arbete som tagit sin tid då allt arbete är ideellt och utförts på vår fritid. En extra dörr för utrymning måste också sättas in för att få använda lokalen för styrketräning.

Men efter många timmars arbete och en hel del pengar så blev lokalen klar att användas för styrketräning. Som alltid så lurar man sig på hur stort det ser ut innan man börjar flytta in alla nya och gamla maskiner. Men ganska snart insåg vi att vi inte hade plats för alla maskiner så vi fick prioritera bort dom äldsta och dubbletter av maskiner.

Klubben investerar i nya maskiner

Hammer Strength träningsmaskiner

Eftersom enda ingågen till lokalen är en vanlig dörr utan möjlighet att komma nära med en lastbil p.g.a. trapporna så tog vi hjälp av en höglyftare från Festins Bilverkstad. Utan deras hjälp hade vi nog inte fått in maskinerna då den tyngsta väger 600 kg. Det är inget man bär för hand uppför två trappor.

Men efter 4 timmar hade alla maskinerna kommit in även om vi fick lov att dela dom flesta i mindre bitar för att komma igenom dörren. Men när allt var klart så hade vi tio nya Hammer-maskiner i våra nya lokaler. Nu var frågan hur vi på bästa sätt skulle placera maskinerna för vi ville inte ha samma trängsel runt maskinerna som vi hade i vår gamla lokal.

Concept 2 konditionsmaskiner.

Det är inte bara styrketränings-maskiner vi investerat i, utan 6 stycken konditions-maskier av märket Concept 2. Två stycken stakmaskiner, två roddmaskiner samt två cyklar. Det här är något som efterfrågats under alla år och nu har vi äntligen utrymme för dom. Nu är ett av dom fyra rummen vikt för konditionsmaskinerna.

Styrkelyft.

Vi fick också möjlighet att plocka in det gamla styrkelyft-podiet från förrådet också. Som det verkar så finns det medlemmar i klubben som har intresse att börja tävla för klubben igen. Senast det hände var på slutet av 90-talet, men det är väl något en atletklubb ska syssla med.

En av våra medlemmar kommer att utbilda sig inom styrkelyft och säger sig vara beredd att anordna kurser för klubbens medlemmar om intresse finns att prova på styrkelyft.

Men innan vi kan börja med styrkelyft så måste vi ansöka om medlemskap i Svensk Styrkelyftförbundet och för att göra det måst vi ändra i klubbens stadgar så att det uttryckligen står att vi har styrkelyft på programmet och att vi verkar för en dopingfri idrott. Det senare är en självklarhet, men måste stå med i stadgarna. Om vi påträffar någon med otillåtna medel i våra lokaler så har hen tränat klart hos oss, det är inte förhandlingsbart!

Reaktioner

Vi har fått väldigt mycket beröm för våra nya lokaler från alla som tränat hos oss. Det har också tillkommit många nya, och ny-gamla, medlemmar i samband med flytten. Vad vi hör så har många väntat på konditionsmaskinerna innan dom blev medlemmar.

Ordningsregler

Det är lite tråkigt att upprepa, men vi måste alla hjälpas åt så att lokalen och utrustning är i fortsatt fint skick.

  • Det ska väl inte behövas sägas, men om du inte har mamma med dig, plocka av vikterna när du tränat klart.
  • Om du är den siste ut, släck och se till att fönster är stängda.
  • Släpp inte in någon som inte betalt eller som inte är medlem.

Det är medlemmarna som är föreningen, så om du ser att någon smiter från avgiften så drabbar det alla medlemmar. Om vi hjälps åt så kan det bli hur bra som helst.

Pensionärerna

Pensionärerna tränar på nästan som vanligt trots Coronan, men du ska vara morgonpigg om du ska stöta på dom. Men om du vill ha en aktiv och hälsosam ålderdom är träning ett utmärkt sätt att uppnå det, kombinerat med kost och vila. Som du säkert vet så bryts musklerna ner av träning, men dom byggs upp under viloperioden.

Stödjande medlemmar

Många av pensionärerna har uttryckt en önskan om att kunna stödja klubben när dom kan träna gratis (något vi tror är unikt). Oavsett om du är pensionär eller inte kan du alltid betala in en valfri summa till klubben som stödjande medlem. Vi är en ideell förening och alla pengar går tillbaks till verksamheten. Ju mer pengar vi får in, ju bättre utrustning kan vi skaffa. Skriv “stödjande” i meddelandefältet.

Älvdalens Atletklubb - Swish: 123 63 56 570

Avgifter

Framtidsplaner

Vi har det bättre nu än vi någonsin har haft det, men vi satsar vidare. Vi ska lägga ut lite krokar och söka olika bidrag som finns. Om det går i lås och ekonomin tillåter så står en trappmaskin överst på önskelistan Om du nån gång har varit spekulant på en sådan så vet du att det gör ett stort hål i kassakistan. Men om du har annat du saknar så är vi bara glada att höra dina önskemål. Om ingen säger något så vet vi inte vad ni vill ha.

Kontakta klubben

Träna hårt, ät riktig mat och vila mellan passen.

Styrelsen ÄAK

lokal 
comments powered by Disqus
comments powered by Disqus